
Taiwanilainen nautanuudelikeitto
Raaka-aineet
10 henkeä
- 2 kg naudan lapaa suurina kuutioina
- öljyä (ruskistamiseen)
- 2 sipulia neljään osaan pilkottuna
- 6 valkosipulin kynttä murskattuina
- 100 g inkivääriä siivutettuna
- 1 tl sichuaninpippuria murskattuna
- 5 tähtianista
- 2 kanelitankoa
- 200 g tummaa soijaa
- 200 g riisiviiniä
- 30 g chiliöljyä
- 100 g ruskeaa fariinisokeria
- 1 tl tomaattipyrettä
- 1 l Puljonki® Signature Lihaliemi
- 1 l vettä
- vehnänuudeleitä
- vihanneksia ja yrttejä
Valmistus
- Ruskista liha huolella joka puolelta öljyssä ja nosta se sitten kattilasta.
- Paahda samassa kattilassa sipuli, valkosipuli, inkivääri ja mausteet, kunnes ne karamellisoituvat hieman.
- Lisää joukkoon soija, riisiviini, chiliöljy, ruskea fariinisokeri, tomaattipyree, Puljonki® Signature Lihaliemi ja vesi. Laita liha takaisin kattilaan.
- Kuumenna liha kiehuvaksi ja anna sen kiehua hiljalleen kannen alla 2,5–3 tuntia, kunnes liha on mureaa.
- Siivilöi keitto ja lisää tarvittaessa soijaa, lientä tai sokeria.
- Keitä vehnänuudelit ja lisää ne tarjoilukulhoon. Asettele nuudelien päälle lihaa, kuumaa keittoa, vihanneksia ja yrttejä.
Products used in the recipe
Tutustu tämän reseptin tuotteisiin
Lisätietoa

Inspiraatiota
Aasialainen keittiö
Puljonki® ja OSCAR® lanseeraa nyt valikoiman aasialaisvaikutteisia tuotteita, jotka helpottavat aasialaisten makujen ja esillepanojen sisällyttämistä ruokalistoihisi.