Sileä punainen...

Sileä punainen currylinssikeitto


Raaka-aineet

10 henkeä

  • 30 g öljyä
  • 150 g hienonnettua sipulia
  • 10 g puristettua valkosipulia
  • 15 g tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 40 g punaista currytahnaa
  • 200 g punaisia huuhdottuja linssejä
  • 600 ml kookosmaitoa
  • 600 ml vettä
  • 40 g OSCAR® Kasvisfondi tiiviste
  • 30 g OSCAR® Aasialainen Fondi tiiviste
  • limetin mehua sekä suolaa ja pippuria

Valmistus

  1. Kuumenna öljy kattilassa ja paista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä siinä 2–3 minuutin ajan.
  2. Lisää punainen currytahna ja paista vielä 1 minuutti, jotta maut korostuvat.
  3. Lisää linssit, kookosmaito, vesi ja tiivisteet.
  4. Anna kiehua hiljalleen 15–20 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmenneet täysin.
  5. Käytä sauvasekoitinta, mikäli haluat keitosta sileän. tai jätä se rustiikkiseksi.
  6. Mausta limetin mehulla, suolalla ja pippurilla.

Inspiraatiota

OSCAR® Fondi tiivisteet

Maukas ja luova lisä maustehyllyyn. Muutama tippa OSCAR® Fondi tiivistettä erottaa annoksen edukseen tavallisesta.