Härkää punaviinissä

Härkää punaviinissä


Raaka-aineet

10 henkeä

  • 1,2 kg häränlihaa (lapaa, etuselkää tai potkaa) reiluina
  • kuutioina suolaa ja pippuria myllystä
  • 25 g voita
  • öljyä paistamiseen
  • 200 g savustettua pekonia kuutioina,
  • 300 g puolitettuja herkkusieniä
  • 3 isoa valkosipulin kynttä hienonnettuina
  • 2 isoa porkkanaa viipaloituina
  • 2 lehtiselleriä viipaloituina
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 25 g vehnäjauhoja
  • 375 ml punaviiniä
  • 40 g OSCAR® Härkäfondi tiiviste
  • 500 ml vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 4 timjaminoksaa

Valmistus

  1. Kuivaa häränliha ja mausta se suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy ja voi. Ruskista liha padassa ja laita se sivuun.
  2. Paista pekoni ja herkkusienet samassa kattilassa ja nosta ne pois kattilasta. Anna rasvan jäädä kattilaan. Laita ne odottamaan tarjoilua.
  3. Lisää valkosipuli, porkkanat ja lehtiselleri kattilaan ja kuullota niitä pari minuuttia.
  4. Lisää joukkoon tomaattipyree ja vehnäjauhot ja sekoita. Kaada joukkoon punaviini, kiehauta ja sekoita pohjan kautta makujen tasoittamiseksi. Lisää OSCAR® Härkäfondi tiiviste, vesi, laakerinlehdet ja timjami.
  5. Laita häränliha takaisin pataan, laita kansi päälle ja anna hautua 2,5–3 tuntia alhaisella lämmöllä.
  6. Kun liha on mureaa, lisää joukkoon ruskistetut herkkusienet ja pekoni.
  7. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarvittaessa pienellä lorauksella OSCAR® Härkäfondi tiiviste. Se antaa sinulle lukemattomia käyttömahdollisuuksia.