
Härkää punaviinissä
Raaka-aineet
10 henkeä
- 1,2 kg häränlihaa (lapaa, etuselkää tai potkaa) reiluina
- kuutioina suolaa ja pippuria myllystä
- 25 g voita
- öljyä paistamiseen
- 200 g savustettua pekonia kuutioina,
- 300 g puolitettuja herkkusieniä
- 3 isoa valkosipulin kynttä hienonnettuina
- 2 isoa porkkanaa viipaloituina
- 2 lehtiselleriä viipaloituina
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 25 g vehnäjauhoja
- 375 ml punaviiniä
- 40 g OSCAR® Härkäfondi tiiviste
- 500 ml vettä
- 2 laakerinlehteä
- 4 timjaminoksaa
Valmistus
- Kuivaa häränliha ja mausta se suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy ja voi. Ruskista liha padassa ja laita se sivuun.
- Paista pekoni ja herkkusienet samassa kattilassa ja nosta ne pois kattilasta. Anna rasvan jäädä kattilaan. Laita ne odottamaan tarjoilua.
- Lisää valkosipuli, porkkanat ja lehtiselleri kattilaan ja kuullota niitä pari minuuttia.
- Lisää joukkoon tomaattipyree ja vehnäjauhot ja sekoita. Kaada joukkoon punaviini, kiehauta ja sekoita pohjan kautta makujen tasoittamiseksi. Lisää OSCAR® Härkäfondi tiiviste, vesi, laakerinlehdet ja timjami.
- Laita häränliha takaisin pataan, laita kansi päälle ja anna hautua 2,5–3 tuntia alhaisella lämmöllä.
- Kun liha on mureaa, lisää joukkoon ruskistetut herkkusienet ja pekoni.
- Mausta suolalla ja pippurilla ja tarvittaessa pienellä lorauksella OSCAR® Härkäfondi tiiviste. Se antaa sinulle lukemattomia käyttömahdollisuuksia.