Häränhäntälastuja ja...

Häränhäntälastuja ja sipulimoussea


Raaka-aineet

10 henkeä

Häränhäntälastuja:

  • 2 dl Puljonki® Signature Häränhäntä Jus
  • 50 g keitettyä häränhäntää
  • 1 dl vettä
  • 100 g kaurahiutaleita
  • 20 g tapiokajauhoa
  • 4 sitruunatimjaminoksaa
  • 2 rkl suolaa
  • 1 l rypäleensiemenöljyä

Sipulimousse:

  • 200 g sipulia
  • 50 g voita
  • 2 dl Puljonki® Signature Paahdettu Kana Fond
  • suolaa ja pippuria
  • Sitruunatimjamia 

Valmistus

  1. Keitä Puljonki® Signature Häränhäntä Jus, liha, vesi, kaurahiutaleet ja tapiokajauhot löysäksi puuroksi.
  2. Vatkaa sähkövatkaimella ja levitä ohueksi levyksi silikonialustalle. Kuivata puuroa 60-asteisessa uunissa noin 15 tuntia.
  3. Pese sitruunatimjami, kuivaa hyvin ja hienonna morttelissa yhdessä suolan kanssa.
  4. Friteeraa puurolastut juuri ennen tarjoilua kuumassa öljyssä ja mausta sitruunatimjamisuolalla.
  5. Kuullota sipulit voissa kullankeltaisiksi. Lisää Puljonki® Signature Paahdettu Kana Fond.
  6. Keitä löysäksi puuroksi ja soseuta tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunatimjamin lehdillä. 

Inspiraatiota

Puljonki® Signature

Keittiötäsi ja itse tehtyä ruokaa kunnioittaen. Puljonki® Signature Fondit & liemet on haudutettu perinteisillä klassikkoresepteillä. Luita, vihanneksia, mausteita ja vettä – ja lisäksi paljon aikaa.